top of page

Inkább bukj meg, az legalább tettekre sarkall!

Folytatódik riportsorozatunk.

Aki kérdez: Sárfalvi Kriszta, aki válaszol: Lendvai Zsolt, klubbunk vezető trénere.

Azt mondod korán kell elkezdeni. A saját gyermekeiddel elkezdtétek már a befektetéseket?

A befektetéseket még nem, de a megtakarításokat már igen. Befektetni csak abból lehet, amit megtakarítunk. És amit még elkezdtünk az a tanítás, hogy amikor eljön az ideje, akkor készen álljanak. A gondolkodással kell kezdeni. A befektetést nem szabad másra bízni. A cashflow játékban is ezt tanítjuk: találd meg a saját befektetési stratégiádat.


Mit szeretnél mindenképpen átadni, megtanítani a befektetésekkel kapcsolatban?

Sok mindent. Az egy rossz kérdés, ha valaki azt kérdezi, hogy mibe fektessen be. A jó kérdés az, hogy hogyan lehetek jó befektető. Erre keressük a választ. Talán a legfontosabb az az, hogy minden befektetésre úgy tekintsünk, mint egy vállalatra, mintha tulajdonosai lennénk annak a vállalatnak, mindegy hogy egy részvényem van, vagy az összes az enyém. Minden más csak szerencsejáték. Lehet abban is nyerni, de mi nem ezt tanítjuk.




Miért fontos neked a tanítás, a felnőttek pénzügyi képzése?

A tanítás által tanulok én is. Ez nagyon önzőnek tűnő gondolat, de egyáltalán nem az. Mindig gazdagodok azáltal, hogy gazdagabbá teszek másokat.


Mit tekintesz eredménynek a tanításban?

Ha megértik a hallgatók azt, amit át szeretnék adni, másrészt ha elkezdenek cselekedni, tesznek valamit annak érdekében, hogy jó befektetőkké váljanak. Azok számára is van mondanivalóm, akik nem akarnak befektetéssel mélyrehatóan foglalkozni.


Vannak hallgatók, akik tőled indultak el a pénzügyi, üzleti világ meghódítására?

Nyilván kell valami motiváció ahhoz, hogy valaki minket megtaláljon. Akik hozzánk érkeznek, azok már keresnek valamit abban az irányban, hogyan legyenek pénzügyileg érettebbek, műveltebbek. Mi az útjukon csak egy szakaszon kísérjük őket.

Milyen útravalót adnál az átlagembereknek?

Inkább bukj meg, az legalább valamire, tettekre sarkall. A hármas az jól elvan, nem? Ne legyünk átlagosak. Erőfeszítés ahhoz kell, hogy elemelkedjünk a normalitástól, az átlagtól, valamit megtanuljunk jól csinálni. Ehhez kívánok minden jót!

Sok sikert a befektetéseidhez! És ha tőlünk szeretnél tanulni, látogass el klubbunkba. Szeretettel várunk!

Köszönjük a figyelmet!

Zsolt és Kriszta



Keresés az archívumban
bottom of page