KÖZJÁTÉK

September 8, 2016

Ennél a pontnál szeretnék egy rövid szünetet tartani két hazugság között, mert lehet, hogy nehézségeid támadtak a könyvvel. Onnan ered a nehézség, hogy amikor volt pénzed, voltak olyan tapasztalataid, amiket a hatalommal, vagy a boldogsággal társítottál és emiatt elfogadhatatlannak találod a felvetésemet, hogy ezek az élmények “hazugságok” voltak.

 

Szeretnék itt kifejteni két sajátos vonást: Az első, hogy különbség van a béke, boldogság, biztonság stb. időtlen érzése – vagyis amiről ez a könyv szól – és egy hirtelen átélt, rövid távú érzelmi roham között, amit a pénz birtoklása válthat ki.

 

A második, hogy különbség van tapasztalat és tudás között. Lionel Fifield mondta: “A tapasztalatra hivatkozás a hibák ismételgetésére felhozott mentség!”A tudás ellenben az igazságnak mélyebb szintjén van, mint a tapasztalat. De ez a tudás válhat ideiglenesen elveszetté és elfeledetté, különösen az ezt megtagadó kulturális idomítás és “tapasztalat” hatására.

 

Hogyha nehézségekbe ütköztél e könyv olvasása során, vagy kételyek, ellenállás és cinizmus közepette találod magad, vagy nem érted miről beszélek, akkor ennél a pontnál még ne aggódj, hanem olvass tovább kérlek!

 

Peter König: 30 hazugság a pénzről

Please reload

Kiemelt bejegyzések

Gyermekpénzügyek

March 21, 2018

1/6
Please reload

Legújabb bejegyzések

March 21, 2018

Please reload

Keresés kategóriák szerint
Please reload

Kövess minket a facebookon
  • Facebook Classic
Please reload