top of page

Befektetői leckék 1. - Az igazi lehetőségeket nem hírdetik


Az igazi üzleti lehetőségek sohasem színesek, szagosak. Nem hirdetik őket úgy, mint kiváló befektetési lehetőségek. Ezek csendben, fegyelemmel, kitartással és talán nem túlzás - alázattal találhatóak meg.


Ha egy üzleti lehetőséggel keresnek meg téged, amely itt-ott-amott hirdeti magát, már elsőre is túl szép, hogy igaz legyen, színes és szagos, akkor az már nagy valószínűséggel túlárazott, azaz többet fizetsz majd érte, mint annak az értéke.


Gondold át vajon, mennyi annak a valószínűsége, hogy valaki egy valódi 1.000,- forintos bankjegyet 700,- forintért szeretne neked eladni? És annak, hogy valaki egy 1.000,- forintos bankjegyet szívesen eladna neked 1.300,- forintért?


Nyilvánvaló, hogy azok a jó befektetések, ahol 700,- forintért 1.000,- forint értéket kapsz, de az is nyilvánvaló, hogy senki nem fogja megmondani neked, hogy mibe fektesd a pénzed úgy, hogy 700,- forintért 1.000,- forint értékhez juss. Az intelligens befektető soha nem is teszi fel senkinek sem azt a kérdést, hogy mibe fektesse a pénzét. Ő maga keresi meg az ilyen lehetőségeket.


Szóval a jó befektetések nem fognak megkeresni, azokat neked kell megtalálnod.


Üzleti Iskola Lendvai Zsolttal

Keresés az archívumban
bottom of page