top of page

Nesze minden, fogd meg jól!

A képzéseink során sokszor kapom a kérdést, hogy hány „ játékot” kell játszani ahhoz, hogy kialakuljon bennem a gazdagokra jellemző gondolkodás, hogy vállalkozóként, befektetőként kezdjek el gondolkodni és cselekedni. Szívem szerint azt válaszolnám erre, hogy már egy is elég, de száz is kevés. Persze ez olyan „nesze semmi, fogd meg jól” válasznak tűnne. Pedig ez a tapasztalatom.

Azt gondolom, hogy befektetővé válni olyan folyamat, mint amikor valaki megtanul autót vezetni. Ha Te már jó pár éve vezetsz autót, akkor tudod miről beszélek. Bizonyára Te sem úgy kezdted, hogy beültél az autóba, és ment minden, mint a karikacsapás. Ez inkább egy olyan fejlődési folyamat volt, amelynek ugyan volt egy induló pontja, de még ma is tart. Ha megkérdeznélek, hogy jól vezetsz-e, bizonyára azt mondanád: igen tűrhetően. De elmosolyodnál, ha megkérdezném, hogy vezetsz-e olyan jól, mint egy Forma 1-es autóversenyző.

Talán tudod, hogy a Forma 1-es autóversenyzők rendszeresen gyakorolnak, nem csak a pályán, hanem szimulátoron is. A CASHFLOW, a Te befektetői szimulátorod, bár nem helyettesíti a valódi pályát, de segít felkészülni rá, és segít abban, hogy minél jobban megismerd hogyan viselkedsz bizonyos szituációkban, és ezáltal jobb legyél a következő éles alkalommal.

Szóval egy is elég, de száz is kevés. Attól függően, hogy milyen befektető szeretnél lenni.

Nesze minden, fogd meg jól!

Keresés az archívumban
bottom of page